غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

امارات: تحریم‌ها علیه قطر ادامه خواهند یافت

سفیر امارات در هلند اعلام کرد با وجود رای دادگاه لاهه به نفع دوحه، تحریم‌ها علیه قطر ادامه خواهند یافت.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۲۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 15
کد خبر: ۵۰۶۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، پس از آنکه دادگاه لاهه، دفاعیه چهار کشور تحریم کننده قطر را رد کرد، امارات اعلام کرد که موضعش در این باره را به سازمان ایکائو اعلام خواهد کرد.

 

جولای سال 2018 بود که چهار کشور عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر اعلام کردند که سازمان ایکائو صلاحیت رسیدگی به شکایت دوحه از این چهار کشور درباره آثار منفی و خسارت‌های بوجود آمده در زمینه پروازها، امنیت ملی و امنیت هوایی قطر را ندارد.

 

پس از آنکه دادگاه لاهه دفاعیه چهار کشور تحریم کننده قطر را رد کرد،‌ «عبدالله العتیبه» سفیر امارات در هلند اعلام کرد که موضوعات مهمی بودند که دادگاه لاهه به آن نپرداخته و این موضوعات به سازمان ایکائو عرضه خواهد شد.

 

این دیپلمات اماراتی افزود: «دلایل تصمیم خود برای بستن حریم هوایی در برابر پروازهای قطر را به سازمان ایکائو اعلام خواهیم کرد.»

 

بر اساس اعلام العتیبه، اختلافات با قطر حل نخواهند شد مگر آنکه دوحه به بندهای توافق ریاض پایبند باشد.

 

این دیپلمات اماراتی افزود: «ما و 10 کشور دیگر به دلیل حمایت قطر از گروه‌های تروریستی پرواز هواپیماهای این کشور بر فراز حریم هوایی خود را ممنوع کردیم و تحریم‌ها علیه قطر همچنان باقی خواهد ماند.»

 

روابط چهار کشور عربی مذکور از خرداد ۹۶ (۲۰۱۷) با قطر به دنبال اتهام آن‌ها علیه این کشور مبنی بر حمایت دوحه از تروریسم تا به امروز قطع بوده و مصر، عربستان سعودی و امارات و بحرین ضمن بستن حریم هوایی خود بر روی قطر، این کشور را محاصره و تحریم کردند. قطر برای عبور از این تحریم‌ها، از حریم هوایی ایران استفاده کرد.

 

به دنبال این تنش در خلیج فارس که تا انحلال شورای همکاری خلیج فارس نیز پیش رفت، قطر همان سال ۲۰۱۷ دو شکوائیه در شورای ایکائو علیه کشورهای تحریم کننده آماده و ارائه کرد؛ شکایت نخست بر اساس ماده ۸۴ توافق هواپیمایی بین‌المللی سال ۱۹۴۴ موسوم به توافق شیکاگو بود و شکایت دوم به موجب بند دوم ماده ۲ توافق بین‌المللی خدمات عبور و مرور هوایی ۱۹۴۴ بود.

 

در این دو شکوائیه قطر، جزئیات اقدامات چهار کشور را که نقض توافقین به شمار می‌رفت به شورای ایکائو اراه کرد و از این سازمان خواست در این قضیه رأی صادر کرده و اقدامات آن‌ها را غیر قانونی دانسته و مجبور به پرداخت غرامت کند.

 

چهار کشور عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر بعد از قطع روابط خود با قطر اعلام کردند، تا زمانی که دوحه شروط سیزده‌گانه آن‌ها را که یکی از آن‌ها بستن شبکه پربیننده الجزیره بود، نپذیرد، به قطع روابط خود با قطر ادامه خواهند داد. بحران قطر به رغم تلاش‌ها برای پایان دادن به آن، همچنان پابرجاست و دوحه گفته که تن دادن به این شروط، استقلالیت قطر را از بین میبرد./ فارس

ارسال نظر